tinejdžer ubica
PrintscreenYoutube
tinejdžer ubica

PrintscreenYoutube

tinejdžer ubica, Foto: PrintscreenYoutube

Tinejdžer je bio naoružan puškom AR-15. Dolazi iz Ilinoisa i priveden je, te će biti optužen za ubistvo prvog stepena.

Da podsetimo, demonstranti već nekoliko dana protestuju na ulicama Viskonsina i drugih američkih država zbog ranjavanja Afroamerikanca Džejkoba Blejka, kog je policija upucala dok je ulazio u svoj automobil.

Nakon što se organizovani protest završio pošto je u 20 sati počeo policijski čas, policija je rasterala okupljene od policijski stanice, rekao je Koeri Elajdža iz Kenoše za Insajder.

Pošto su tokom protesta neke prodavnice okupirane, a brojni automobili zapaljeni, pojedini građani su uzeli stvar u svoje ruke, i oružje, te branili lokalne prodavnice, a neki se pozicionirali ispred benzinskih pumpi.

Negde oko ponoći, demonstranti i "milicija" su se našli na istom mestu u sukobu, ali nasilja nije bilo, tvrdi Elajdža, koji je snimao protest.

Međutim, mladić koji je identifikovan kao Ritenhaus, bio je na tom području, delovalo je da nije pripadnik nijedne grupacije.

- Primećivao sam ga sve vreme. Nije izgledalo kao da je tamo sa nekim. Nije delovalo ni da je pretnja, ali sam pomislio da bi trebalo da držim oko na njemu - naveo je on.

Dodaje da je mladić u jednom trenutku projurio pored njega i da su se začuli pucnji. Dve osobe su upucane, jedna u glavu, i preminule su, dok je treća hospitalizovana.

Zločin je snimljen i postoje brojni snimci na kojima se vidi Ritenhaus.

Kako piše Insajder, nekoliko sati i pre nego što je Ritenhaus zvanično imenovan za osumnjičenog, na društvenim mrežama pojavile su se brojne informacije o tinejdžeru.

Ko će pobediti na izborima u Americi?

 

Na njegovom Fejsbuku mogu se naći slogani "Blue Lives Matter" (plavi životi su važni, aludira na policajce).

Na jednoj fotografiji iz 2017. je odeven kao kadet u policijsku uniformu.

I na njegovom Istragramu takođe stoji slogan "Blue lives matter", ali je njegov nalog danas postao privatan.

PROČITAJTE JOŠ: