Kosovo, Lim
Privatna arhiva
Kosovo, Lim

Privatna arhiva

Ilustracija: Privatna arhiva

Pripadnici albanske policije ubili su Grka nedaleko od granice dve države, javljaju grčki i albanski mediji.

Grk, identifikovan kao Konstantinos Kacifas, stradao je u pucnjavi pošto je iz "kalašnjikova" otvorio vatru na albanske policajce koji su skidali grčku zastavu sa groblja iz Drugog svetskog rata.

Albanski mediji su javili da je Kacifas zapucao na policajce koji su hteli da skinu grčku zastavu postavljenu na vojničko groblje kod sela Bularat, nedaleko od granice Grčke.

Incident se dogodio u trenutku kada su stanovnici tog sela, mahom Grci, obeležavali ulazak Grčke u Drugi svetski rat 1940. godine.

Pročitajte još:

Albanski policajci su pokušali da skinu grčku zastavu, ali je Kacifas otvorio vatru iz "kalašnjikova", zatim pobegao u pravcu sela, a potom ka okolnim šumama.

Tu su ga stigli albanski specijalci, koji su ga ubili posle razmene vatre, navode albanski mediji.

Albanska policija navodi i da je Kacifas nosio uniformu tokom sukoba, kao i da je sa nekoliko hitaca pogodio policijsko vozilo.

Komentari (2)

Сараџогла

29.10.2018 06:55

Албанци по свим околним граничним државама носе црвену заставу са некаквом црном расчупаном птичурином за то време у Албанији ни један народ не сме ни да окачи нигде своју заставу.ЈУГ ИТАЛИЈЕ ЈЕ ВЕЋ АЛБАНСКИ?У Швајцарској има толико албанаца да је питање времена када ће се бели крст заменити поменутом расчупаном црном птичурином?А наша Србија никоме не говори да су шиптари рода српскога и да живе као робови албанске нарко мафије?

bratislav

29.10.2018 22:18

@Сараџогла - tacno