AKO ODBIJE, BIĆE UHAPŠEN! Albanski lobista u Americi traži hitno saslušanje Pompea, Tramp će zažaliti ubistvo Sulejmanija!

Odbor za spoljne poslove Predstavničkog doma Kongresa SAD uputio je državnom sekretaru Majku Pompeu obavezujući (subpoena) poziv na saslušanje kako bi pružio informacije u vezi s naredbom predsednika Donalda Trampa da se u Iraku ubije visoki iranski general.

Kongres SAD
Kongres SAD, Foto: Tanjug/AP

Kako prenosi Rojters, predsedavajući Odbora, demokrata Eliot Engel, izjavio je da je javno saslušanje Pompea zakazao za 29. januar.

"Smatram da je Vaše svedočenje izuzetno važno i spreman sam da iskoristim sva legalna sredstva kako bih obezbedio vaše prisustvo", napisao je Engel u pismu Pompeu.

Odbor Predstavničkog doma za spoljne poslove, u kome demokrate imaju većinu, saopštio je da je pozvao Pompea da svedoči, pošto je više članova Kongresa, uključujući i neke Trampove republikance, tražilo od adminsitracije više informacija o ubistvu napadom drona iranskog generala Kasema Sulejmanija u Iraku.

Majk Pompeo
Majk Pompeo, Foto: AP

Ovo je drugi put ovog meseca da Odbor poziva Pompea da svedoči. Prvo saslušanje bilo je zakazano za 14. januara, ali se državni sekretar nije pojavio.

Rojters podseća da bi nezavisno od početka suđenja za opoziv Trampa, Senat mogao već sledeće nedelje da se izjasni o rezoluciji kojom bi predsednik bio onemogućen da preduzima vojne akcije protiv Irana bez odobrenja Kongresa.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi