HAOS U CRKVI PUNOJ HRVATA U MINHENU Afrikanac uleteo i počeo da viče " Alahu Akbar"! Vernici skočili na njega (VIDEO)

Kad je počeo da gestikulira nastao je panika

minhen, uskrs, afrikanac, alah akbar
minhen, uskrs, afrikanac, alah akbar, Foto: printscren youtube

 

Grupa Hrvata iz Minhena tvrdi da su u minhenskoj crkvi Svetog Pavla uspeli da savladaju Afrikanca koji je, kako navode, uzvikivao "Takbir (Alahu ekber), dok iz policije kažu da je reč o osobi koja nije predstavljala opasnost po ljude.

Iz policije su naveli da je muškarac sinoć u crkvi počeo da gestikulira i uzvikuje nerazumljive reči, što je uplašilo ljude, te su počeli da beže, kao i da je tom prilikom povređeno 24, ali je reč o minimalnim povredama, prenose hrvatski mediji.

 


Prema izjavama očevidaca, muškarac afričkog porekla sinoć je ušao u minhensku crkvu u kojoj su u tim trenucima uglavnom bili Hrvati, te je ničim izazvan počeo vikati "Takbir".

Nakon njegove galame i nerazumljivog vikanja prvo je nastalo komešanje među vernicima, a potom su počeli da beže misleći da je reč o terorističkom napadu, prenose hrvatski mediji pisanje hrvatsko-njemačkog portala "Feniks".

 

Vernici su ispričali i da je muškarac bacio nešto poput petarde u crkvu, ali to za sada nije potvrđeno.

 

 

Hrvatsko-nemački portal "Feniks" je naveo kako je nekoliko Hrvata uspelo da savlada Afrikanca dok se kretao prema oltaru, te da je odmah pozvana i policija, koja je stigla u velikom broju i privela muškarca.

Lokalni mediji pišu da je paniku u crkvi izazvao mentalno poremećeni muškarac.

Policija ne pominje nikakav uzvik koji bi uključivao reči "Takbir" ili "Alahu ekber".

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi