Izraelska vojska
Foto: Alo/Shutterstock

 

IDF saopštava da je iz Libana lansirano oko 40 raketa na Golansku visoravan u poslednjem baražu – dve osobe su u kritičnom stanju.

Desetine Palestinaca je ubijeno i povređeno u izraelskom vazdušnom napadu koji je pogodio šatore gde su smeštene raseljene porodice, ispred škole u ​​Abasanu u južnom pojasu Gaze, navodi palestinski Crveni polumesec.

Ministarstvo zdravlja Gaze saopštava da su snage Izraela ubile 13-godišnjeg palestinskog dečaka u blizini grada Ramale.

BONUS VIDEO

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

Galant: Oko 60 odsto hamasovaca ubijeno za devet meseci rata

Ministar odbrane Joav Galan Izraela izjavio je da je 60 odsto pripadnika Hamasa ubijeno posle devet meseci rata u Pojasu Gaze.

"Vratili smo polovinu talaca i odlučni smo da vratimo ostale. Bezbednosni establišment je odlučan da ostvari ciljeve rata", naveo je Galant.

Ganc: Fokus izraelske vojske trebalo je da bude preusmeren na Hezbolah u martu

Lider opozicione partije Nacionalno jedinstvo Beni Ganc izjavio je da je tražio da fokus izraelske vojske bude prebačen na Hezbolah na severnoj granici u martu, u vreme dok je još bio ministar u ratnoj vladi.

“Trebalo je da operativni napori budu preusmereni na sever u martu, kao što smo tražili”, rekao je on na godišnjoj konferenciji o ekonomskoj politici u Institutu Aron, dodajući da je visoka cena povratka talaca zatočenih u Gazi neophodna, preneo je Tajms of Izrael.

Ganc je ukazao da Izrael ne može sebi da dozvoli nastavak sukoba na severu i gubitak još jedne godine. On je dodao da je došlo vreme da se odrede vojni ciljevi i infrastruktura u Libanu čiji je Hezbolah deo, kao i da Liban preuzme odgovornost.

U izraelskim vazdušnim udarima ubijeno 20 Palestinaca u centralnoj Gazi

U izraelskim vazdušnim udarima danas je ubijeno ukupno 20 Palestinaca u centralnom delu Gaze, uključujući šestoro dece i tri žene, naveli su bolnički izvori.

Neki od ubijenih nalazili su se u navodnoj “bezbednoj zoni” koju je proglasila izraelska vojska, dodaje se u saopštenju, preneo je AP.

Dva izraelska civila poginula u udaru rakete na Golanskoj visoravni

Dva izraelska civila su poginula u udaru rakete na Golanskoj visoravni u utorak uveče, saopštila je izraelska policija.

Raketni napad Hezbolaha na Izrael, sa oko 40 projektila, izveden je nekoliko sati nakon što je jedan od njegovih operativaca ubijen u navodnom izraelskom napadu u Siriji, prenosi Tajms of Izrael

Najmanje 29 osoba ubijeno u izraelskom napadu na školu u Kan Junisu

Najmanje 29 osoba ubijeno je danas u izraelskom napadu na školu Al-Avda u Kan Junisu na jugu Pojasa Gaze, u kojoj su raseljeni Palestinci potražili sklonište, a među žrtvama ima najviše žena i dece, saopštila je Kancelarije za medije u Gazi.

U saopštenju se navodi da je ovaj napad usledio nakon što je izraelska vojska napala šest drugih kampova za raseljena lica u centralnim oblastima Gaze i da je u poslednjih nekoliko sati ubijno najmanje 60 ljudi.

 Huti gađali brod pod zastavom SAD u Arapskom moru

Jemenska militantna grupa Huti saopštila je da je gađala brod ''Maersk Sentosa'' u Arapskom moru, koristeći nekoliko balističkih i krilnih projektila.

''Američki brod Maersk Sentosa gađan je u Arapskom moru od strane pomorskih snaga i raketnih snaga (Huta) u zajedničkoj operaciji”, rekao je Jahja Sarea, vojni portparol jemenske grup.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading