vojska
Foto: EPA/EPA-EFE/ABIR SULTAN

"Spreman sam da pristanem na delimičan dogovor koji će vratiti kući neke od naših talaca", istakao je on u intervjuu za Kanal 14.

Naveo je da je "obaveza" Izraela da nastavi da se bori posle pauze da bi ispunio cilj da uništi Hamas.

"Nisam spreman da od toga odustanem", poručio je Netanjahu.

Rekao je i dase faza intenzivnih borbi protiv Hamasa bliži kraju, ali da se rat neće završiti sve dok ta grupa više ne bude kontrolisala Pojas Gaze.

"Kada se završe intenzivne borbe u Gazi, to će omogućiti Izraelu da rasporedi više snaga duž fronta sa Hezbolahom u Libanu", rekao je Netanjahu, preneo je Tajms of Izrael.

Govoreći o mogućnosti rata protiv Hezbolaha, Netanjahu je kazao da se nada da neće biti potrebe za tim, ali da će se Izrael suočiti i sa tim izazovom. 

"Možemo da se borimo na više frontova, spremni smo za to", naglasio je on.

Dodao je da će Izrael sprovesti svaki dogovor sa Hezbolahom kako bi osigurao da snage te grupe ne budu na granici i dodao da to neće biti sporazum na papiru.

"To će uključivati fizičko distanciranje Hezbolaha od granice i mi ćemo to morati da sprovedemo... Posvećeni smo vraćanju stanovnika sa severa njihovim domovima", kazao je Netanjahu.

Izraelski zvaničnici su zapretili vojnom ofanzivom na Liban ako se Hezbolah ne povuče iz pograničnog pojasa prema Izraelu.

(Tanjug)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading