PRONAĐEN EKSPLOZIV U STANU Policija se hitno oglasila
Foto: Promo/Pixabay/Fleimax

Eksploziv u naselju Marka detoniran je na licu mesta nakon evakuacije tog područja, navodi se u saopštenju, preneo je Rojters. U saopštenju nije navedeno da li policija sumnja da je eksploziv povezan sa terorizmom niti da li je neko uhapšen i o kolikoj količini eksploziva je reč.

Dodato je da će više detalja biti objavljeno kada istraga bude završena. Eksploziv je otkriven nakon što su organi civilne zaštite stigli u stan nakon eksplozije za koju se prvobitno verovalo da je izazvalo curenje gasa.

"Sve ukazuje na to da je reč o terorističkom aktu i incidentu koji je u vezi sa radikalnim grupama", rekao je bivši brigadni general jordanske obaveštajne službe Saud Al Šarafat.

Američki saveznik Jordan ima više od 3.500 američkih vojnika koji su stacionirani u nekoliko baza i, otkako je u oktobru izbio rat između Izraela i palestinskih militanata u Gazi, Jordan je sve više na meti grupa koje podržava Iran, a koje deluju u susednoj Siriji i Iraku.

Prošle godine, Jordan je naveo da je osujetio mnoge pokušaje krijumčarenja oružja od grupa koje su povezane sa proiranskim grupama u Siriji. Iran je negirao da stoji iza takvih pokušaja.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading