Zahlađenje stiže iz Hrvatske
Foto: Printscreen/Printscreen

Najveća verovatnoća za jake grmljavine je u Slavoniji, Baranji i Srijemu, ali značajna je verovatnoća i u centralnoj Hrvatskoj.

Obilnih pljuskova može biti već u petak uveče i u subotu uveče, a u drugom delu subote atmosfera će biti izuzetno nestabilna i gotovo je izvesno da će lokalna grmljavina praćena gradom i prolaznim olujnim, moguće orkanskim udarima vetra. razviti.

 

 

Nekoliko izraženijih pljuskova praćenih grmljavinom mogući su i u Gorskom kotaru i Lici i na sjevernom Jadranu, prognozira DHMZ.

Izraženijih lokalizovanih pljuskova i grmljavine može biti tokom nedelje, a nestabilan period će se nastaviti i naredne nedelje.

DHMZ je za subotu izdao narandžasto upozorenje na grmljavinu za područje Osijeka i žuto za područje Zagreba i Karlovca. Ipak, naglašava da postoji mogućnost da se nivo upozorenja podigne na najviši crveni nivo.

Što se tiče upozorenja na toplotni talas, u subotu će biti velika opasnost od toplotnih talasa na području Osijeka, Zagreba, Karlovca, Rijeke i Splita. Na području Gospića, Knina i Dubrovnika bit će umjerena opasnost od toplinskih valova. Situacija će se znatno poboljšati već u nedelju, kada će samo na području Rijeke i Splita biti umerena opasnost od toplotnih talasa. U ostatku zemlje neće biti opasnosti. U ponedeljak i utorak nigde u Hrvatskoj neće biti opasnosti od toplotnih talasa.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading