Izrael
Foto: Alo/Shuttertstock

Izraelske vlasti će uskoro doneti neophodne odluke o Libanu, osmišljene da zaustave dalje napade naoružanih jedinica šiitske organizacije Hezbolah sa sedištem tamo.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

Američki zvaničnici odbacuju tvrdnje Huta o napadu na američki nosač aviona kao lažne

Netačna je tvrdnja jemenske grupe Huti da su napali američki nosač aviona "Dvajt D. Ajzenhauer" u Crvenom moru, izjavila su danas dva američka zvaničnika koja su želela da ostanu anonimna za Rojters. "To je netačno", rekao je jedan od zvaničnika. Huti su ranije saopštili da su napali pomenuti nosač aviona u Crvenom moru i da je operacija "uspešno postigla svoj cilj", nenavodeći detalje.

Nekoliko operativaca Hezbolaha napadnuto u južnom Libanu

Nekoliko operativaca i lokacija Hezbolaha napadnuto je danas u južnom Libanu, saopštila je Izraelska vojska (IDF). Jedan napad u Ajta aš-Šabu bio je usmeren na operativca Hezbolaha koji je primećen na jednoj od osmatračnica grupe, prenosi Tajms of Izrael.

IDF je navela da je u Jarunu borbeni avion udario u zgradu koju koristi Hezbolah, nakon što je identifikovala operativca militantne grupe, a takođe je napadnuta i zgrada u Ramjehu.

Ovo se navodi u poruci koju je objavio šef izraelskog ministarstva spoljnih poslova Izrael Kac na društvenoj mreži X.

„Izrael ne može dozvoliti terorističkoj organizaciji Hezbolah da nastavi da napada njegovu teritoriju i njene građane, mi ćemo uskoro doneti neophodne odluke“, napisao je on i dodao da se Tel Aviv nada globalnoj podršci.

Ranije je Hezbolah zapretio da će i Kipar stradati u slučaju oružanog sukoba između Libana i Izraela.

 

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading