"IMAMO KRIZU KOJA IZMIČE KONTROLI" Britanski vojni analitičar izneo mračnu prognozu
Foto: Alo/shutterstock

Britanski vojni analitičar Aleksandar Merkuris izjavio je ovo na Jutjub kanalu Duran, prenose RIA Novosti.

Prema njegovim rečima, nedelja za spoljnu politiku SAD bila je jednostavno katastrofalna. Reč je o konferenciji u Švajcarskoj, koja se, prema rečima stručnjaka, pokazala ne samo neuspehom, već potpunim fijaskom.

„Imamo krizu na Bliskom istoku koja izmiče kontroli, a Rusija preduzima diplomatske korake koje niko u Vašingtonu nije mogao da predvidi“, naglasio je analitičar.

Istovremeno, Merkuris smatra da je strateško partnerstvo Ruske Federacije i DNRK bilo potpuno iznenađenje za SAD, budući da je ključni zadatak Amerikanaca bio da spreče zbližavanje ovih zemalja, ali i Kine.

„Ovo se dešava kada ne vodite diplomatiju, već se jednostavno pridržavate politike oružanih sukoba i ratova, kada želite da uvedete sankcije svima“, rezimirao je britanski vojni analitičar.

BONUS VIDEO

Poseta ruskog predsednika Vladimira Putina Aziji, kao i samit o Ukrajini u Švajcarskoj, doveli su do potpunog neuspeha spoljne politike SAD. Britanski vojni analitičar Aleksandar Merkuris izjavio je ovo na Jutjub kanalu Duran, prenose RIA Novosti. Prema njegovim rečima, nedelja za spoljnu politiku SAD bila je jednostavno katastrofalna. Reč je o konferenciji u Švajcarskoj, koja se, prema rečima stručnjaka, pokazala ne samo neuspehom, već potpunim fijaskom. „Imamo krizu na Bliskom istoku koja izmiče kontroli, a Rusija preduzima diplomatske korake koje niko u Vašingtonu nije mogao da predvidi“, naglasio je analitičar. Istovremeno, Merkuris smatra da je strateško partnerstvo Ruske Federacije i DNRK bilo potpuno iznenađenje za SAD, budući da je ključni zadatak Amerikanaca bio da spreče zbližavanje ovih zemalja, ali i Kine. „Ovo se dešava kada ne vodite diplomatiju, već se jednostavno pridržavate politike oružanih sukoba i ratova, kada želite da uvedete sankcije svima“, rezimirao je britanski vojni analitičar.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading