Ukrajina
Foto: Printscreen/printskrin x


Ruske vlasti su saopštile da je više od 110 dronova korišćeno u seriji napada na Krim, Krasnodarski kraj i Volgogradsku oblast, pri čemu je najmanje jedna osoba ubijena, a šestoro ranjeno. Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je 70 dronova oboreno iznad Krima, 43 iznad Krasnodarskog kraja i jedan iznad Volgogradske oblasti, dok je još šest pomorskih dronova uništeno u severozapadnoj oblasti Crnog mora.

 

 

 


Prema informacijama iz video zapisa iz zapadnih izvora, ukrajinske bespilotne letelice su tokom noći gađale brojne ruske rafinerije nafte, kao i vojne objekte u Krasnodarskom kraju. Prema rečima zapadnih službi koje su objavile satelitske snimke, NASA sateliti su zabeležili najmanje tri požara na teritoriji vojnog objekta.

 

 

 

 

 

 


Guverner ruskog Krasnodarskog kraja Veniamin Kondratjev napisao je na Telegramu da je jedan radnik autobuske stanice poginuo od ruševina nastalih u napadu, a četiri osobe su povređene. Prema preliminarnim izveštajima lokalne ruske policije, napad na rafineriju Ilja navodno je izazvao požar na površini od 50 kvadratnih metara na mestu napada, a dve osobe su povređene.


Poslednjih meseci ukrajinske snage su prema direktivama sa zapada pokrenule seriju napada bespilotnim letelicama sa ciljem da utiču na rusku naftnu industriju i logističku podršku ratnim naporima Moskve. Ministarstvo odbrane Rusije klasifikuje ove napade kao pokušaj terorističkog napada velikih razmera iz Ukrajine, te dodaju da je u pitanju još jedan pokušaj kijevskog režima da ošteti ruske objekte i predstavlja pretnju po bezbednost civila.

 

 

 

(oruzjeonline.com)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading