vojska
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Izraelske snage ubile su danas dvojicu naoružanih palestinskih ekstremista u razmeni vatre tokom akcije hapšenja na okupiranoj teritoriji Zapadne obale, saopštila je izraelska policija.

Ekstremisti su bili pripadnici palestinske militantne grupe Islamski džihad i otvorili su vatru na izraelske snage kada su pokušale da ih uhapse u gradu Kalkila, navedeno je u saopštenju, preneo je Rojters.

Kod njih su nađeni pištolji a jedan od ubijenih terorista planirao je da izvede napad u tom području, dodaje se u saopštenju. Grupa Islamski džihad za sada nije potvrdila da su oni bili njeni pripadnici.

Palestinska zvanična novinska agencija WAFA prenela je da su izraelske snage sprečile lokalne medicinske ekipe da dođu do vozila u kojem su se nalazili ubijeni Palestinci.

Palestinski zdravstveni zvaničnici potvrdili su smrt dvojice muškaraca. Nasilje na Zapadnoj obali, koje je već u porastu zbog rata u Gazi, dodatno je eskaliralo zbog pojačanih vojnih akcija Izraela i uličnih napada Palestinaca, podseća Rojters.

Do sada su izraelske snage na Zapadnoj obali ubile najmanje 550 ljudi, uključujući ekstremiste ali I jedan broj civila, od početka rata u Gazi 7. oktobra prošle godine.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading