KATASTROFA U DALMACIJI: Turisti bacaju hranu, bebe gladuju, stanovništvo u očaju!
Foto: Alo.rs

U delovima Dalmacije, tačnije u Kaštel Štafiliću, situacija sa elektičnom energijom i dalje je dramatična. Sa temperaturom od čak 37 stepeni, stanovnici se suočavaju sa problemima snabdevanja hranom i toplim obrocima, posebno kada je reč o maloj deci koja zahtevaju posebnu negu. Situacija je toliko ozbiljna da su turisti iz Mađarske primorani da bace hranu iz frižidera, dok se jedna očajna majka žali na nedostatak toplog mleka za svoju bebu od godinu dana.

- Koliko sam uspela saznati, u neke delove se jeste vratila. Konkretno, u Kaštel Štafilić nije. Vani je 37 stupnjeva, nije ugodno nimalo, a posebno s bebom od godinu dana koja zahteva i topli obrok i štošta. Toliko o obećanju da se električna energija vraća do pola četiri. Hvala na informacijama jer bez medija bismo bili u potpunom neznanju. Zadnjih sat vremena donekle i internet funkcionira - javila se čitateteljka iz Kaštel Štafilića. 


- Gosti iz Mađarske su mi poslali poruku iz apartmana. Pitaju kad će se vratiti struja. Kažu da će morati baciti svu hranu iz frižidera. Očajna sam. Što da kažem ljudima? Vidno su uzrujani. U apartmanu su na katu, bez klime, a vani +35 °C", požalila se čitateljka iz Maslenice.


Situacija je naročito teška na turističkim destinacijama, gde su gosti iz Mađarske primorani da bacaju hranu iz frižidera zbog nedostatka struje. Stanovnici su uznemireni i očajni, a situacija se dodatno pogoršava visokim temperaturama koje vladaju na otvorenom. Na Braču takođe vlada nestašica struje, što dodatno otežava ionako napetu situaciju.

(Vecernji)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading