putin
Foto: Shutterstock

„Naši planovi uključuju dalji razvoj nuklearne trijade kao garancije strateškog obuzdavanja i održavanja ravnoteže snaga u svetu“, rekao je Putin na sastanku sa diplomcima vojnih univerziteta u Kremlju.Ruska Federacija će nastaviti da modernizuje svoje Oružane snage.

„S obzirom na tešku međunarodnu situaciju, pojavu novih izazova i rizika, i dalje ćemo sveobuhvatno unapređivati Oružane snage, graditi odbrambenu politiku, oslanjajući se na napredne tehnologije i nauku, efikasna finansijska i ekonomska rešenja na savremenom nivou“, rekao je Putin.

Rusija će takođe povećavati isporuke dronova, sistema za kontrabaterijsku borbu i drugu tehniku u zonu specijalne vojne operacije, dodao je on.„Jačaćemo potencijal i borbene mogućnosti svih vidova Oružanih snaga i rodova vojske, na borbeno dežurstvo ćemo stavljati ponos naših konstruktora, inženjera i radnika – najnovije sisteme koji su potvrdili svoje kvalitete i jedinstvene karakteristike“, rekao je Putin.

Zemlja će, takođe, održavati vojne vežbe sa prijateljskim zemljama.Takođe je poručio da su ruska vojska i oficirski korpus, jedinstvo naroda – sila koja sve pobeđuje.

„Naši junaci pouzdano štite njen suverenitet i bezbednost, štite našu zemlju i naše građane u Donbasu i Novorusiji od neonacista. Oni na delu dokazuju da su naša vojska i njeno uporište, oficirski korpus, vekovno jedinstvo i jedinstvo našeg multinacionalnog naroda – sila koja sve pobeđuje“, zaključio je ruski lider, podsetivši da Rusi pažljivo prate situaciju na frontu i uveliko računaju na vojsku.

Rusija spremna da razgovara sa NATO o evroazijskoj bezbednosti

Putin je takođe rekao da je Rusija spremna za razgovor o stvaranju evroazijskog bezbednosnog sistema sa različitim organizacijama, uključujući NATO.

„Nedavno sam na sastanku sa rukovodstvo Ministarstva spoljnih poslova izložio naše viđenje rada na stvaranju jednake i nedeljive bezbednosti u Evroaziji. Spremni smo za široku međunarodnu diskusiju o tim ključnim, vitalnim pitanjima, kako sa našim partnerima iz ŠOS, ZND, Evroazijske ekonomske zajednice, BRIKS, kao i sa drugim međunarodnim organizacijama, uključujući evropske i NATO države“, rekao je ruski predsednik.

Kako je dodao, razgovor o tome je moguć kada te organizacije budu spremne.

Bonus video:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading