Brižit Makron
Foto: Profimedia/Foto: Profimedia

Kako prenosi "Frans24", Amandin Roj, samoproglašeni duhovni medijum, saslušana je u pariskom sudu, dok se drugooptužena, nezavisna novinarka Nataša Rej, nije pojavila pred sudom zbog navodne bolesti.

Novinarka je, zajedno sa medijumom, na svom jutjub kanalu iznela teoriju da je Brižit Makron zapravo transrodni identitet njenog brata Žan-Mišela Tronjea. 

Brižit Makron je podnela tužbu 2022. nakon što je video objavljen i postao viralan, optužujući dve žene za klevetu i narušavanje imidža ali i kršenja prava na privatnost nje i njenog brata. Sudija je zaključio da nema slučaja kada je reč o narušavanju privatnosti i imidža, dok je slučaj za klevetu je bio na čekanju od januara 2022.

Advokat Brižit Makron, Žan Enoči, traži 10.000 evra na ime obeštećenja i za prvu damu i za njenog brata, navodi "Frans24".

Ni predsednik Makron ni njegova supruga nisu bili prisutni na postupku, navela je mreža.

Prva dama Francuske rođena je Brižit Mari-Klod Tronje u porodici proizvođača čokolade iz Amijena. Udala se za bankara Andre-Luja Ozijera 1974. godine, a par je imao troje dece.

Upoznala je Emanuela Makrona kada je on imao 15 godina a ona predavala književnost u jezuitskoj srednjoj školi u svom rodnom gradu. Razvela se od Ozijera 2006. i udala se za Makrona – 24 godine mlađeg od nje – 2007.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
SrBin

21.06.2024 09:13

Ma nije muško, to je nebinarni travestit.