PVO iznad Aškelona
Foto: EPA/EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

U Pojasu Gaze situacija ne miruje. Kamp Nuseirat je ponovo bio pod raketnim i artiljerijskim bombardovanjem. 

Akcije IDF-a i na jugu palestinske enklave. Izraelski tenkovi potpomognuti ratnim avionima i dronovima napredovali su dublje u zapadni deo grada Rafe u Pojasu Gaze. 

BLOG UŽIVO: 

U Pakistanu eksplodirala bomba pored puta

- Najmanje pet vojnika poginulo je danas, a dva su povređena kada je eksplodirala bomba pored puta u blizini bezbednosnog konvoja na severozapadu Pakistana, izjavili su zvaničnici. Napad se dogodio u okrugu Kuram, nekadašnjem uporištu militanata u provinciji Hajber Pahtunhva koja se graniči sa Avganistanom, preneo je AP.

Misija Irana u UN: Hezbolah je sposoban da odbrani sebe i Liban od Izraela

Iranska misija u Ujedinjenim nacijama saopštila je danas da je libanski pokret Hezbolah sposoban da odbrani sebe i Liban od Izraela. Misija Irana u UN je na platformi X upozorila da je možda došlo vreme za samouništenje izraelskog "nelegitimnog režima", preneo je Rojters. "Svaka nepromišljena odluka okupatorskog izraelskog režima da se spase mogla bi da gurne region u novi rat", istakla je iranska misija u UN.

IZRAELSKE SNAGE UBILE DVOJICU PALESTINSKIH EKSTREMISTA: Sevali rafali na okupiranoj teritoriji Zapadne obale!

Izraelske snage ubile su danas dvojicu naoružanih palestinskih ekstremista u razmeni vatre tokom akcije hapšenja na okupiranoj teritoriji Zapadne obale, saopštila je izraelska policija.

Ekstremisti su bili pripadnici palestinske militantne grupe Islamski džihad i otvorili su vatru na izraelske snage kada su pokušale da ih uhapse u gradu Kalkila, navedeno je u saopštenju, preneo je Rojters.

Jermenija priznala Palestinu

Jermenija je zvanično priznala palestinsku državu, saopštilo je tamošnje Ministarstvo spoljnih poslova.

Kako se navodi u saopštenju, Jermenija podržava rezoluciju UN-a o trenutnom prekidu vatre u Gazi i zalaže se za rešenje palestinsko-izraelskog sukoba sa dve države.

 

IDF: Uništen raketni lanser Islamskog džihada u "humanitarnoj zoni" Kan Junisa

Raketni lanser Islamskog džihada, koja se nalazio u skloništu za raseljene Palestince u "humanitarnoj zoni" u Kan Junisu na jugu Gaze, uništen je u napadu dronom, saopštila je izraelska vojska.

 

Borelj i jordanski šef diplomatije: Katastrofa u Gazi, pogoršava se situacija na Zapadnoj obali

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj razgovarao je sa jordanskim ministrom spoljnih poslova Ajmanom Safadijem o "tekućoj katastrofi“ u Gazi, kao i o pogoršanju situacije za Palestince na okupiranoj Zapadnoj obali.

U objavi na društvenim mrežama, Borelj je rekao da su ministar i on ozbiljno zabrinuti što je "puni humanitarni pristup još uvek uskraćen“ ljudima u Gazi usred izraelske granične blokade ratom razorene palestinske teritorije.

 

Blinken sa izraelskim ministrima: Potrebno izbeći dalju eskalaciju u Libanu

Američki državni sekretar Entoni Blinken rekao je izraelskim zvaničnicima tokom sastanka da je potrebno da se izbegne dalja eskalacija u Libanu usred rata u Gazi, saopštio je Stejt department.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading