OGLASIO SE MAKRON NAKON GRUPNOG SILOVANJA MALOLETNE JEVREJKE: U školama da se organizuje čas protiv antisemitizma!
Foto: EPA/EPA

Predsednik Francuske Emanuel Markon zatražio je danas u Savetu ministara od francuske ministarke obrazovanja Nikol Belube da ove nedelje u školama organizuje čas o borbi protiv rasizma i antisemitizma.

Kako je saznao BFMTV, predsednik Francuske se vratio na pitanje borbe protiv antisemitizma nakon što je pomenuto silovanje u pariskom predgrađu Kurbvoa.

Zahtev je upućen nekoliko dana nakon grupnog silovanja 12-godišnje devojčice u Kurbvoau, sa antisemitskom pozadinom.

Od levice do krajnje desnice, politički lideri su osudili ovaj čin.
"Silovanje, antisemitizam: sve je odvratno u ovom zločinu počinjenom u Kurbvoau nad 12-godišnjom devojčicom", napisala je Belube na platformi X (Tviter).

Prema navodima iz ministarkinog okruženja, čas će biti održan i u osnovnim i u srednjim školama.

Dvojica dečaka starih 12 i 13 godina optužena su za silovanje, a treći je osumnjičen da je pomagao i bio svedok silovanju 12-godišnje devojčice u pariskom predgrađu Kurbvoa, preneo je ranije danas Mond u kancelariji tužioca.

Kako je preneo Parizijen, istraga je otvorena u subotu, 15. juna, nakon prijave devojčice.

Prema izvoru iz policije na koji se poziva taj pariski list, maloletnica je objasnila da su joj prišla tri dečaka i odvukla je u napušteni hangar dok je bila na trgu Anri-Renjo, u blizini svoje kuće, sa drugom.

Osumnjičeni su je "naterali na analnu i vaginalnu penetraciju, oralni seks, uz pretnje smrću i antisemitske uvrede", rekao je isti izvor za francuski list. 
Žrtva je nakon toga uložila žalbu u pratnji roditelja.

Prema Parizijenu, jedan od trojice dečaka rekao je istražiteljima da je postupio iz osvete, jer je žrtva od njega sakrila svoju jevrejsku veru. 
Drugi maloletnik navodno je priznao da je napao zbog njenih komentara o Palestini.

Trojica maloletnika su uhapšena u ponedeljak 17. juna.

Dvojica su optužena za silovanje, dok je treći osumnjičen da je pomagao i bio svedok silovanju. 

Najmlađem osumnjičenom, starom 12 godina, izrečena je privremena vaspitna mera, a drugoj dvojici određen je pritvor, istaklo je tužilaštvo.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading