"NETAČNE OPTUŽBE" Peskov žestoko: Sve što rade je upereno protiv nas
EPA/ MAXIM SHIPENKOV

"Praktično sve što oni (Zapad) rade je, na ovaj ili onaj način, upereno protiv nas (Rusije). A mi, naprotiv, gradimo odnose, posebno sa našim susedima. Ne protiv bilo koga, već u korist nas samih. U korist interesa naroda naše dve zemlje. Rusko-korejska saradnja nije usmerena ni protiv 'trećih zemalja'", rekao je Peskov za list Izvestija, prenosi Tass.

Zapad je optužio Severnu Koreju da isporučuje oružje Rusiji kako bi pojačala svoje snabdevanje oružjem zbog rata u Ukrajini. Rusija i Severna Koreja ranije danas su potpisale Sveobuhvatni sporazum o strateškom partnerstvu nakon razgovora delegacija dve zemlje uz učešće predsednika Rusije Vladimira Putina i severnokorejskog predsednika Kima Džong Una.

Kim je napomenuo je da su sklapanjem novog sporazuma Rusija i Severna Koreja svoje savezničke odnose podigle na novi visok nivo. Putin je juče stigao u posetu Severnoj Koreji, koju je poslednji put posetio 2000. godine. Kim je posetio Rusiju od 12. do 17. septembra kada je i pozvao Putina da poseti Pjongjang.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading