hrvatska policija
Foto: Shutterstock/Shutterstock

Vatrogasci su telo izvukli iz bunara, a ono je prevezeno u vukovarsku bolnicu na identifikaciju i obdukciju. Tamo je potvrđen identitet žrtve, a obdukcijom je utvrđeno da je reč o nasilnoj smrti 48-godišnjeg muškarca, saopštila je danas policija.

- S obzirom da je utvrđeno činjenično stanje pokazalo da je protiv 48-godišnjaka počinjeno krivično delo, policijski službenici su preduzeli mere na traganju za počiniocem i 30-godišnjeg Bošnjaka 18. juna priveli u službene prostorije, gde je je uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično delo teško ubistvo.

Po nalogu suda, izvršen je i pretres kuće osumnjičenog i drugih prostorija, kojim su pronađeni i oduzeti predmeti izvršenja krivičnog dela, a potom je u porodičnoj kući izvršen uviđaj pod rukovodstvom zamenika v. Županijsko državno tužilaštvo u Vukovaru.

Krivičnalističkom obradom potvrđena je osnovana sumnja da je 30-godišnjak počinio krivično delo teško ubistvo iz člana 111. stav 1. tačka 1. KZ protiv. 48-godišnjak je ubistvom oko 1.40 časova 31. maja, u dvorištu porodične kuće u Bošnjacima, nakon verbalnog i fizičkog sukoba, više puta udario 48-godišnjaka sekirom po glavi i telu, nakon čega je onesvešćeno telo odvezao na poljoprivredno dobro Pivničište u Bošnjacima, gde ga je iz puške koju je nedozvoljeno posedovao pogodio jednim hicem u glavu. Zatim je bacio telo u bunar.

Osumnjičeni će danas, 19. juna, biti predat pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-sremske, dok će protiv njega biti podneta krivična prijava nadležnom Županijskom državnom tužilaštvu u Vukovaru - navodi se u saopštenju.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading