SEVALE OŠTRE REČI NA SASTANKU SAVETA BEZBEDNOSTI UN Nebenzja: To je bilo lukavo i nedopustivo!
Foto: EPA/EPA-EFE/JASON SZENES

"Žao nam je što su na ovom skupu učestvovali predstavnici Sekretarijata UN, lukavo nazvavši to učešće u svojstvu posmatrača. To je neprihvatljivo u skladu sa članom 100 Povelje UN", naglasio je on povodom učešća zamenice generalnog sekretara UN za politička pitanja i izgradnju mira Rozmeri Dikarlo na samitu o Ukrajini, prenosi RIA Novosti.

Nebenzja je pozvao zapadne zemlje, "pre nego što bude prekasno", da slede ruski mirovni predlog za rešavanje ukrajinske krize.

"Ruski predlog nije usmeren na zamrzavanje sukoba, već na njegov pravi kraj, to će omogućiti da se ova tragična stranica u istoriji okrene i postepeno, korak po korak, vrate odnosi poverenja i dobrosusedstva između Rusije i Ukrajine i Evrope", istakao je Nebenzja.

Ali to, kako je naveo, zahteva suštinske promene pravca razmišljanja zapadnih političkih elita, njihovo fundamentalno odbijanje da koriste ukrajinski projekat protiv Rusije, odbijanje agresivne militarističke politike NATO-a, povratak normalnom, detaljnom dijalogu o celokupnom kompleksu globalne bezbednosti, uz obavezno razmatranje interesa svih država članica.

"To je jedini način da se izbegne dalja eskalacija, apelujemo na to da sledite taj put pre nego što bude prekasno", rekao je Nebenzja na sastanku Saveta bezbednosti.

(Tanjug)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading