BERLINU ĆE SE SREBRENICA OBITI O GLAVU Nebenzja najavio novi korak Rusije
Foto: EPA/EPA-EFE/JASON SZENES

Usvajanjem rezolucije o Srebrenici napravljen je presedan koji će svakako uticati na dalje diskusije o proglašavanju drugih istorijskih tragedija za genocid, rekao je danas za RIA Novosti stalni predstavnik Rusije pri Ujedinjenim nacijama Vasilij Nebenzja.

On je, na pitanje da li Rusija planira da predloži rezoluciju o genocidu protiv sovjetskih naroda u okviru Generalne skupštine UN, podsetio da je jedan od glavnih sponzora rezolucije o Srebrenici bila upravo Nemačka, koja je počinila velike zločine za vreme Drugog svetskog rata.

Rusija je, kako kaže, uvek pridavala veliki značaj očuvanju istorijskog sećanja i vraćanju pravde onima koji su stradali i poginuli tokom velikog rata.

"Zločini nacističke Nemačke nad narodima Sovjetskog Saveza, uključujući opsadu Lenjingrada i masovno istrebljenje civila, su i dalje jedna od najbolnijih tema za nas. Nastavićemo da svim raspoloživim sredstvima tražimo zvanično priznanje prave prirode ovih zločina i obnavljanje istorijske istine na međunarodnom nivou", naglasio je Vasilij Nebenzja.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Aleks

17.06.2024 10:13

Cilj im je da se realtivizuje njihov zločin a da nama ostane žig.