Najbogatija porodica
Foto: Profimedia/Profimedia


Porodica Hindudža, jedna od najbogatijih britanskih porodica, trenutno se suočava sa sudskim postupkom u Švajcarskoj zbog optužbi za eksploataciju i trgovinu ljudima. Ova porodica, čije se bogatstvo procenjuje na impresivnih 37 milijardi funti, optužena je da je više pažnje posvetila svom ljubimcu psu nego svojim zaposlenima.

Optužbe i finansijska nagodba

Optužbe se odnose na praksu uvoza radne snage iz Indije kako bi se brinula o deci i domaćinstvu porodice Hindudža. Prema navodima, osoblje je bilo plaćeno svega 8 dolara za 18-časovne radne dane, dok im je bilo ograničeno kretanje i oduzeti su im pasoši. Iako je postignuta finansijska nagodba oko eksploatacije, porodici se i dalje sudi za trgovinu ljudima, krivično delo koje je teško kažnjivo u Švajcarskoj.

 

 


Odbrana porodice Hindudža

Advokati porodice Hindudža tvrde da optužbe treba posmatrati u kontekstu, ističući da je osoblje imalo smeštaj i hranu. Takođe, osporavaju optužbe o dugačkim radnim danima, navodeći da uobičajene porodične aktivnosti poput gledanja filma sa decom ne mogu biti smatrane radom.

Podsećanje na prethodne slučajeve

Ovaj slučaj podseća na prethodne incidente u Švajcarskoj, uključujući slučaj Hanibala Gadafija, sina bivšeg libijskog diktatora Moamera Gadafija, koji je takođe bio optužen za zlostavljanje svojih slugu. Takođe, nedavna tužba domaćih radnica sa Filipina protiv jedne ženevske diplomatske misije dodatno je istakla problem maltretiranja radne snage u ovom delu Švajcarske.

 

 

(CNN)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading