hrvatska policija
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Davor Božović, ministar unutrašnjih poslova Hrvatske, potvrdio je danas da je priveden muškarac koji se dovodi u vezu s mučnim slučajem iz Splita u kojem je muškarac šipkom napao 18-godišnju devojku usred noći, slomio joj ručni zglob i silovao je.

Kako je preneo portal Net.hr, ministar Božović je rekao da su monstruma našli svojim kanalima, a ne zahvaljujući dojavama građana kojima je policija uputila apel za pomoć.

Novinari su ministra pitali zašto je policija snimak napadača objavila u ponedeljak uveče, nakon svih večernjih vesti:

"Ovaj događaj nas je s pravom zgrozio, policija je odmah krenula u kriminalističko istraživanje i koristila je sve alate koji joj stoje na raspolaganju. Osoba koja se dovodi u vezu s tim događajem je privedena u splitskoj policiji. Snimak se koristio ako može da pomogne, ali ovaj slučaj je policija odradila koristeći svoje operativne metode", rekao je on i nastavio:

"Od snimka nije bilo pomoći", policijski rad je doveo do, rekao bih, brzog otkrića osobe koja se može dovesti u vezi s tim događajem. Zbog interesa žrtve ne mogu više ništa reći".

Podsećamo, sve se dogodilo oko 2,40 satu u nedelju 16. juna, o čemu je Telegraf.rs već izveštavo. Nakon napada, devojka je završila u bolnici gde su utvrdili da joj je slomljen ručni zglob i da ima lakšu povredu na glavi, a nakon obrade puštena je na kućnu njegu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading