Putin na sastanku
Foto: EPA/EPA-EFE/SERGEY GUNEEV/SPUTNIK/KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT

Novi mirovni predlog ruskog predsednika Vladimira Putina biće poslednja šansa za zapadne zemlje u Ukrajini, rekao je bivši britanski diplomata i bivši oficir MI6 Alaster Kruk u intervjuu za Jutjub kanal Judging Freedom.

 "Putin je šahista"

- Gledao sam njegov nastup, mislim, toliko se kontroliše, toliko je siguran u sebe, da nemate ni najmanju sumnju da je to veoma pažljivo osmišljeno, i ne samo to, ali znate, Putin je šahista, on zna koji je sledeći potez i koji nakon njega, tako da mislim da je ovo, ako hoćete, poslednja šansa da Zapad dobije nešto manje-više prihvatljivo - rekao je on.

Prema rečima bivšeg diplomate, zapadne zemlje će verovatno odbiti da prihvate postavljene uslove. Istovremeno, nije isključio da bi usled toga moglo doći do veće eskalacije sukoba i promene taktike na bojnom polju, prenosi RIA.

Vladimir Putin je u petak na sastanku sa rukovodstvom Ministarstva spoljnih poslova rekao da će Rusija odmah prekinuti vatru i izjaviti spremnost za pregovore nakon što Kijev povuče trupe sa teritorije samoproglašene LNR , samoproglašene  DNR , kao i iz regiona Hersona i Zaporožja.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading