Putin položio zakletvu
Foto: AP/Tanjug/Ap


Danas je Kremlj saopštio da je ruski predsednik Vladimir Putin smenio četvoro zamenika ministra odbrane. Ova odluka izazvala je pažnju javnosti, posebno zbog imenovanja Ane Civileve, rođake predsednika Putina, na jednu od tih pozicija.

Ana Civileva, koja je imenovana za novu funkciju, biće zadužena za unapređenje društvenog i stambenog statusa pripadnika vojske. Njen muž, Sergej Civilev, zauzima poziciju ministra energetike Rusije, što dodatno budi interesovanje za ovo imenovanje.


Ova smena dolazi nakon hapšenja bivšeg zamenika ministra odbrane, Timura Ivanova, u aprilu. Ivanov je optužen za primanje mita, a nakon njegovog hapšenja, uhapšeno je još četvorica visokih zvaničnika Ministarstva odbrane i Generalštaba pod optužbama za korupciju.

Ovo je izazvalo dodatnu pažnju javnosti i postavilo pitanja o stepenu korupcije unutar vojnih struktura, posebno imajući u vidu da su visoki zvaničnici bili uključeni u aktivnosti koje bi mogle ozbiljno ugroziti integritet i efikasnost vojske.


Pre imenovanja na novu funkciju, Ana Civileva je bila direktorka državnog fonda za pružanje podrške učesnicima rata u Ukrajini. Ovo imenovanje takođe privlači pažnju, imajući u vidu političku pozadinu i uticaj Ane Civileve, kao rođake predsednika, na ovako značajne pozicije u državnoj strukturi.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading