Avion se zapalio
Foto: Printscreen/x/@vexwift


Boingov avion Virgin Australia 737-800 zapalio se nakon poletanja sa aerodroma Kvinstaun, a jedan od motora je otkazao. Srećom, posada je uspela da bezbedno sleti na aerodrom u Novom Zelandu, tačnije u grad Inverkargil.


Stjuart Ags, glavni operativni direktor avio-kompanije, izjavio je da je mogući uzrok požara udar ptice. Posledice udara ptice zavise od veličine ptice, reakcija pilota i tačnog dela aviona koji je pogodjen.

 

 


Nacionalna vatrogasna služba je brzo reagovala na požar, a portparolka aerodroma Ketrin Nind izjavila je da nema više informacija o samom incidentu. Srećom, niko nije povređen, iako je u avionu bilo 67 putnika i šest članova posade. Ags je najavio da će putnici biti smešteni preko noći u Inverkargilu i da će biti organizovani novi letovi.


Ovo nije prvi incident sa Boing avionima, a nedavno su se dogodila i dva druga značajna incidenta. Prvo, avion Boing 737 Maks 8 kompanije Southwest Airlines je naglo počeo da pada iznad Tihog okeana. Drugi Boing 737 Maks je pretrpeo štetu nakon holandskog okreta, što je situacija u kojoj se avion ljulja od jednog vrha krila do drugog.


U januaru, američka Federalna uprava za vazduhoplovstvo (FAA) naredila je skoro 200 Boinga 737 Maks 9 da prestanu da lete nakon što je komad trupa otpao u toku leta. Nakon opsežnog pregleda, letelice su vraćene u upotrebu.

 

 

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading