Prevare za aranžmane
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock


U Grčkoj je nestao 70-godišnji turista, koji je postao deveti strani putnik koji je nestao ili je nađen mrtav na grčkim ostrvima od početka ovog meseca. Njujork post navodi da je nestanak Amerikanca prijavio njegov prijatelj sa kojim je odsedao u kući na ostrvu Matraki, na 40 kilometara severozapadno od Krfa. Američki list navodi da, za razliku od smrti nekoliko turista za koje se veruje da su povezane sa velikim vrućinama u Grčkoj, najnoviji nestanak izaziva mnogo veću sumnju.

 

 


Američki turista je poslednji put viđen u utorak na ostrvu Matraki gde je boravio sa američkim prijateljem grčkog porekla. Prijatelj se u četvrtak vratio u kuću i zatekao je otvorena vrata, upaljena svetla i uključen klima uređaj, ali ne i svog prijatelja. Istraga nestanka Amerikanca poverena je policajcima za Krfa koji su stigli na Matraki, a potraga u Jonskom moru je obustavljena zbog lošeg vremena.


Ovaj slučaj se dogodio nakon nestanka Alberta Kalibeta, penzionisanog zamenika šerifa okruga Los Anđelesa, na ostrvu Amorgos. Kalibet se nije vratio sa pešačke ture po ostrvu, a potraga je pokrenuta uz angažovanje dronova, helikoptera i lokalnih čobana. Njegovo iskustvo na pešačkim turama i činjenica da je svakog leta posećivao Amorgos tokom proteklih deset godina dodatno otežavaju potragu.


Ova dva slučaja su samo deo niza nestanaka i tragedija stranih turista na grčkim ostrvima tokom poslednjih nedelja. Na ostrvima Samos, Simi i Krit pronađeni su mrtvi turisti, a dve Francuskinje su nestale na ostrvu Sikinosu.

 

 

(NY Post)

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading