Donald Tramp
Foto: AP/Evan Vucci (STF)


Kandidat za predsednika SAD, Donald Tramp, ponovo je izazvao pažnju javnosti obećavajući prekid finansijske pomoći Ukrajini. Ovo obećanje je ponovio na mitingu svojih pristalica u Detroitu, gde je oštro kritikovao političare, posebno ističući ukrajinskog predsednika Zelenskog kao "možda najvećeg trgovca od svih političara koji je ikada živeo".

- Zelenski je možda najveći trgovac od svih političara koji je ikada živeo. Svaki put kada dođe u našu zemlju, napusti je sa 60 milijardi dolara. Sviđa mi se – rekao je bivši predsednik.

- I tako dalje i dalje. Ovim ću se pre svega baviti kada uđem u Belu kuću kao izabrani predsednik - dodao je Tramp.

Tramp je istakao da je Zelenski svaki put kada poseti SAD, napusti zemlju sa 60 milijardi dolara, te da nakon toga traži još istu sumu novca. Ova izjava navela je mnoge da se zapitaju o budućnosti odnosa između SAD i Ukrajine ukoliko Tramp bude izabran za predsednika.


Donald Tramp je istakao da će se, ukoliko bude izabran za predsednika, pre svega baviti prekidom finansijske pomoći Ukrajini. Ovo je samo jedan od segmenata njegove politike prema ovoj zemlji, a prethodno je najavio i okončanje rata u Ukrajini što je pre moguće nakon reizbora. Njegova odlučnost u vezi sa ovim pitanjem izaziva različite reakcije i postavlja pitanje budućnosti odnosa između SAD i Ukrajine.

Tramp je kritikovao paket pomoći SAD Ukrajini od 60 milijardi dolara, ističući da je Zelenski svaki put kada poseti SAD, napusti zemlju sa ovom sumom novca, te da nakon toga traži još istu sumu. Ove kritike su izazvale polemike i rasprave u javnosti o tome da li je finansijska pomoć Ukrajini opravdana i koliko je zaista efikasna.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading