"OVCE KOJE BLAŽENO BLEJE PO SVETU" Medvedev o mirovnom samitu u Švajcarskoj (VIDEO)
Foto: Alo/Alo! Ilustracija A.V.

Niko od učesnika samita u Švajcarskoj za rešavanje situacije u Ukrajini ne zna šta tamo radi i kakva je njegova uloga, naveo je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.

Medvedev je u svojoj objavio uporedio "mirovni" samit u Švajcarskoj sa "Životinjskom farmom" Džordža Orvela.

"Ova švajcarska 'Životinjska farma' je čist nadrealizam. Kafka i Orvel nervozno puše po strani. Niko od učesnika 'mirovnog foruma' ne zna šta tamo radi i koja je njegova uloga", napisao je Medvedev na Telegramu.

 

 

Prema njegovim rečima, za "rešavanje sukoba" "švajcarski pastiri su zvali samo proverene životinje: ludog malog vepra sa svojim prijateljem, stado sporoumnih zapadnoalpskih ovaca koje blaženo bleje po svetu, kao i čopor evropskih pasa da čuvaju stoku.

"Psi laju, prskaju zatrovanu pljuvačku na sve strane i održavaju red. Ali morate paziti: ovce često bleje neumesno i zbunjuju se u naučenim formulama", napisao je Medvedev.

Medvedev je dodao da je "na čelu stada nevidljivo prisutan stariji, slaboumni vlasnik koji je odavno izgubio kontakt sa stvarnošću", a njegov "blizak zamenik, koji je pozirao na zelenom travnjaku, rekao je naučenu frazu i brzo otišao kući".

"Sve u svemu, konferencija je sramota i gubljenje novca poreskih obveznika", zaključio je Medvedev.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading