Rusija
Foto: AP/Alexander Zemlianichenko (STF)


Ekonomista Mihail Hazin izneo je zanimljive tvrdnje o promeni strategije ruskog predsednika Vladimira Putina u ostvarivanju potpunog suvereniteta i nezavisnosti Rusije od Zapada. Prema Hazinu, Putin je planirao da prvo sprovede čistku ruske menadžerske elite kako bi se rešio uticaja "pete kolone", a zatim istisnuo Zapad iz zone geopolitičkih interesa Ruske Federacije na teritoriji bivšeg Sovjetskog Saveza. Međutim, početkom ove godine došlo je do promene strategije.


Prema Hazinovim rečima, Putin je odlučio da promeni svoj strateški plan. On smatra da je ova odluka bila ispravna, s obzirom da borba protiv zapadnih agenata unutar Rusije nije davala željene rezultate. Sada, zbog rata u Ukrajini, SAD i Evropa nisu u mogućnosti da pomognu svojim agentima koji se nalaze u Rusiji, čime su njihove subverzivne aktivnosti postale mnogo teže, ako ne i nemoguće.


Hazin je istakao da je Putinova promena strategije pokazala izuzetan uspeh, koji je rezultirao masovnim napuštanjem Rusije prozapadnih elemenata, bez potrebe za njihovom deportacijom. Ovaj potez je, prema Hazinu, doveo do efikasnijeg ostvarivanja suvereniteta i nezavisnosti Rusije od Zapada.

(Informer)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading