BRITANCI OPISALI SCENARIO KOJI VODI KA RATU "Na kraju Rusija  i NATO-u imaju samo dve opcije"
Foto: Alo/Foto: Alo! Ilustracija A.V.

Nedavno je britanski "Telegraf" razvio scenario potencijalnog vojnog sukoba između Rusije i NATO.

Prema ovom zamišljenom scenariju, ruska vojska ovog proleća pokreće veliku ofanzivu na frontu u Ukrajini.

Tokom velike ofanzive dolazi do mobilizacije dvesta hiljada novih regruta u Rusiji. Kako se dalje navodi, taj potez rezlutira potpunim porazom ukrajinskih oružanih snaga do leta.

Dok Rusija sa jedne strane osvaja Ukrajinu, sa druge, u baltičkim zemljama bukte protesti ruskog govornog stanovništva protiv samovolje lokalnih vlasti, koje je podsticala i podržavala Moskva.

Prema scenariju britanskog Telegrafa, usred baltičkih protesta, Rusi izvode vojne vežbe u Belorusiji, značajno pojačavajući svoj kontingent tamo kao i u Kalinjingradskoj oblasti, ruskoj eksklavi,

Situacija, pišu Britanci, nastavlja da eskalira, a već na jesen počinju granični sukobi u oblasti koridora Suvalki, kratkog dela poljsko-litvanske granice između Kalinjingradske oblasti i Belorusije.

Kako se navodi u člankui, ovakav razvoj događaja stavlja Rusiju i zemlje NATO pred izbor: Moraće ili da započnu rat ili da uđu u pregovore.

Podsetimo, prethodno je ruski predsednik Vladimir Putin više puta rekao da Rusija ne planira da se bori sa državama NATO-a. Naveo je da za to nema nikakvih političkih, ekonomsih ili vojnih razloga, piše Oružjeonline.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading