"SAMO SE VI NADAJTE" Brutalna poruka Ukrajincima iz Moskve
Foto: AP/Tanjug/Ap

"Švajcarski skup o Ukrajini, koji bi trebalo da se održi danas, izgubio je smisao. Predsednik Putin juče je predložio formulu mira ne samo u vezi sa situacijom u Ukrajini, već i u Evropi u celini", napisao je Volodin na Telegramu.

On je napomenuo da što se ukrajinski poslanici duže nadaju da će SAD i Evropska unija rešiti sva pitanja umesto njih, to će ostati manje građana te zemlje "koji su potrošni materijal za Vašington i Brisel".

Volodin je istakao da se pregovori mogu voditi samo u ime građana njihove zemlje, ali pošto je Vladimiru Zelenskom istekao mandat, "to sve govori", napomenuvši da upravo zbog toga inicijative koje je izneo Zelenski i koje podržavaju američki predsednik Džozef Bajden, francuski predsednik Emanuel Makron i nemački kancelar Olaf Šolc "gube svaki smisao".

 "Vreme je da shvate: nema predsednika Ukrajine, odgovornost je na Vrhovnoj radi. U takvoj situaciji ne možete da stojite po strani", naveo je Volodin.

"U redu je da ukrajinski poslanici počnu da raspravljaju o Putinovim predlozima ako misle o svojim građanima i žele da sačuvaju državu. Prema našim informacijama, neki poslanici Vrhovne rade su to već počeli da rade", zaključio je predsednik Ruske dume.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading