AMERIČKI SAVEZNICI UZNEMIRENI: Kakve to obaveštajne podatke kriju?
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Izraelske vlasti veruju da Sjedinjene Države možda kriju neke obaveštajne informacije od njih i zahtevaju da im dostave još podataka, piše Vašington post pozivajući se na američke zvaničnike.

- Partnerstvo između SAD i Izraela je ponekad napeto. Neki američki zvaničnici su frustrirani izraelskim zahtevima za više obaveštajnih podataka, za koje kažu da su neumoljivi i ponekad zasnovani na pogrešnim pretpostavkama da SAD možda kriju informacije - navodi se u saopštenju.

Američki zvaničnici su zauzvrat zabrinuti što Vašington nema efikasna sredstva za praćenje kako Izrael koristi obaveštajne podatke dobijene od Sjedinjenih Država, piše list.

Ranije je portal Akios, pozivajući se na trojicu američkih i izraelskih zvaničnika, javio da je izraelski premijer Benjamin Netanjahu više puta zabranjivao šefovima izraelskih obaveštajnih i bezbednosnih službi da se sastaju sa američkim zvaničnicima, jer verovatno pokušava da kontroliše informacije koje iz Izraela stižu do Amerika.

Zvaničnici su portalu rekli da se sve ovo navodno dešava u pozadini dubokog raskola u izraelskoj vladi oko Netanjahuove vojne strategije i rastućih tenzija u odnosima sa Sjedinjenim Državama, prenosi RIA.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading