amerika
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Nekim oblastima, uključujući delove okruga Brovard i Majami-Dejd, prete poplave opasne po život, saopštila je Nacionalna meteorološka služba, prenosi Rojters.

"Nekoliko mesta prijavilo je između 45 i 63 centimetra kiše od ponedeljka", rekao je Bob Oravek, prognostičar iz Centra za predviđanje vremena u Koledž Parku, Merilend. Dodao je da se oluja sporo razvija, a da će trajati do subote ujutru. Ne očekuje se da će se nevreme pretvoriti u tropsku oluju, ali prognoze navode da će naredna sezona imati veliki broj uragana. Međunarodni aerodrom u Majamiju i Međunarodni aerodrom Fort Loderdejl-Holivud otkazali su ili odložili rekordnih 1.200 letova u sredu, a očekuje da će se problemi u vazdušnom saobraćaju nastaviti do kraja radne nedelje, piše CNN.

U medijskim izveštajima i objavama na društvenim mrežama prikazani su zaustavljeni automobili i ljudi kako gaze ulicama prekrivenim vodom do bokova, ili veslaju u malim čamcima i kajacima. U nekim oblastima voda je preplavila travnjake i stigla do ulaznih vrata kuća i drugih zgrada. CNN navodi da je kiša ipak korisna zbog suša, koje pogađaju polovinu teritorije Floride.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi
SAD

Komentari (0)

Loading