Aime Betro
Foto: Printscreen/Društvene mreže


Priča o Aime Betro zvuči kao zaplet iz kriminalističkog romana, ali se odvijala u stvarnom životu, sa šokantnim detaljima koji su izronili na sudu u Velikoj Britaniji. Aime Betro, 44-godišnja žena koja je delovala kao običan američki turista, našla se u središtu zavere za ubistvo Sikandera Alija, vlasnika butika. Zaveru, koju su organizovali Muhamed Aslam i njegov sin Muhamed Nazir, dramatično je poremetio Betroin pokušaj izvršenja atentata u Birmingemu.

Pravi identitet Aime Betro kao potencijalnog atentatora otkriven je kada joj je pištolj zakazao tokom pokušaja atentata u Birmingemu. Žrtva, Sikander Ali, jedva je izbegao svoju sudbinu dok je Betro pobegla sa mesta zločina, samo da se kasnije vratila taksijem i ispalila tri metka na njegovu imovinu. Smelost njenih postupaka jednako je samo hrabrim porukama koje je slala Aslamu Mahmudu, ocu njenog cilja, izazivajući ga frazama poput "Prestani da se igraš skrivača!" i "Gde se kriješ?"

Ono što ovaj slučaj čini još neverovatnijim je Aime Betroina prošlost. Prethodno je radila u administraciji bejzbol tima "Milwaukee Brewers", što je oštar kontrast prema navodnim kriminalnim aktivnostima u koje se uplela. Nadalje, činjenica da je uspela da izbegne hapšenje i pobegne nazad u Sjedinjene Američke Države uprkos međunarodnoj poteri za njom, govori o složenoj prirodi ovog bizarnog slučaja.

Dok policija Zapadnog Midlanda pojačava napore da pronađe Aime Betro, javnost ostaje da se suoči sa saznanjem da se čini da je obična osoba umešana u ovako senzacionalnu i opasnu zaveru. Vlasti su izdale međunarodni nalog za njeno hapšenje, ističući potencijalnu pretnju koju predstavlja za zajednicu.

(24sata.hr)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading