Bajden
Foto: Alo/Alo!ilustracija


Portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije, Marija Zaharova, izjavila je da administracija američkog predsednika Džozefa Bajdena želi "još veće krvoproliće" na Evropskom kontinentu kako bi sprečila kolaps svoje vlasti i američke ekonomije. Zaharova je istakla da histerično pumpanje zapadne javnosti tezom o navodnoj "direktnoj agresiji Rusije protiv zapadnih zemalja" ima za cilj uvlačenje zemalja NATO u sukob sa Rusijom pod zastavom NATO.

- Da li članice Evropske unije shvataju da ih Vašington uvlači u direktan sukob sa Rusijom pod zastavom NATO? - napisala je ona na svom Telegram kanalu, komentarišući izjavu generalnog sekretara NATO da će isporuke oružja Ukrajini biti obavezne za članice Alijanse.

- Bajdenovoj administraciji je potrebno još veće krvoproliće u Evropi da bi sprečila urušavanje i sopstvene vlasti i američke ekonomije - zaključila je Zaharova.


Generalni sekretar NATO, Jens Stoltenberg, najavio je na konferenciji za novinare uoči ministarskog sastanka NATO 13-14. juna da će isporuke oružja Kijevu postati obavezne za zemlje NATO, kao i da će ih koordinisati komandne strukture Alijanse pod rukovodstvom generala Kristofera Kavolija. Ova izjava izazvala je reakciju Rusije koja smatra da isporuke oružja Ukrajini ometaju rešavanje konflikta i direktno uvlače zemlje NATO u sukob.

Zaharova je istakla da članice Evropske unije treba da shvate da ih Vašington uvlači u direktan sukob sa Rusijom pod zastavom NATO, te da je potrebno biti oprezan u ovakvim situacijama kako bi se izbegle ozbiljne posledice.

Rusija protiv isporuke oružja Ukrajini

Rusija smatra da isporuke oružja Ukrajini ometaju rešavanje konflikta i direktno uvlače zemlje NATO u sukob. Ova situacija dodatno pogoršava odnose između Rusije i Zapada, a izjave zvaničnika iz Rusije ukazuju na duboku zabrinutost zbog mogućeg eskaliranja sukoba na Evropskom kontinentu.

Zaharova je istakla da je potrebno promišljeno delovati kako bi se izbegle nepotrebne eskalacije i konflikti, te da je dijalog i diplomatija ključni faktor u rešavanju međunarodnih sukoba.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading