Bob Menendez
Foto: AP/Jeenah Moon (FRE)

U pitanju je Hoze Uribea, čovek iz industrije transporta i osiguranja u Nju Džersiju koji je ranije priznao krivicu za podmićivanje senatora i njegove supruge, a više puta su mu postavljali pitanja o njegovom krivičnom dosijeu, koji uključuje istoriju prevare i laganja vlasti.

Uribe je u ponedeljak svedočio iznoseći živopisne detalje o nizu sastanaka sa senatorom, uključujući i okupljanje u dvorištu gde su pili alkohol. Rekao je da je kupio za suprugu demokrate iz Nju Džersija novi "mercedes benz" 2019. kako bi stekao moć i uticaj na senatora.

Uribe je želeo da Menendez poremeti istragu državnog tužilaštava u vezi s njegovim poslom osiguranja. Optužena su još dvojica biznismena za podmićivanje senatora, ali optužbe za podmićivanje kupovinom automobila mogu da zavise od toga kako porotnici ocene Uribeovo svedočenje.

Svedoka su ispitivali i za dela za koja se izjasnio da je kriv, a koja nisu povezana sa Menendezovima.

"Vi ste veoma dobar lažov, zar ne", upitao je advokat Adam Fi.

Odbrana je pokušala da udalji Uribea i senatora, pa su naveli da njih dvojica nikad nisu imali "pisanu komunikaciju".

"Za zločine za koje je priznao krivicu, Uribeu preti kazna do 95 godina zatvora. Uribe je rekao da se nada blažoj kazni ili izbegavanju zatvorske kazne nakon saradnje sa vladom.

"Svedočenje govori samo za sebe", rekao je Bob Menendez napuštajući sudnicu.

 

@alo_portal Da li biste prevarili partnera kada bi saznali da vas vara? 💔 #alodnevnenovine #alo #ljubav #prevara #fypシ゚ #fyp #fypシ゚viral #foryou ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading