Džo Bajden bizaran snimak
Foto: Printscreen/X/@dom_lucre


Američki predsednik Džo Bajden ponovo je izazvao pažnju javnosti svojim nedavnim ponašanjem na proslavi u Beloj kući. Na koncertu na kome je nastupio gospel pevač Kirk Frenklin, Bajden je nepomično stajao dok su oko njega drugi prisutni tapšali i igrali. Ovo ponašanje je privuklo pažnju, posebno zbog činjenice da je predsednik bio nepomičan oko 30 sekundi pre nego što ga je primetio Filoniz Flojd, brat Džordža Flojda čije je ubistvo izazvalo nemire širom SAD 2020. godine. Nakon ovog susreta, Bajden je održao govor, ali je bio toliko nerazgovetan da su prisutni jedva mogli da ga razumeju, što je dodatno privuklo pažnju medija i javnosti.

 

 


Republikanci su iskoristili ovu priliku da ismevaju predsednika, tvrdeći da zbog godina nije sposoban za novi mandat. Komentar zvaničnog X naloga Trampove kampanje

 

 

"Svetla su upaljena, ali nema nikoga kod kuće" privukao je dodatnu pažnju javnosti. Senator Majk Li iz Jute takođe se oglasio, dobacujući da "ko je rekao da Bajden nema ritam".

Mnogi kritičari su izneli tvrdnje da Bajden zbog starosti nije sposoban da se nosi sa predsedničkim obavezama, posebno nakon nedavnog izveštaja Volstrit džornala o njegovom nedostatku jasnoće na privatnim sastancima sa osobljem i članovima Kongresa.

 

 


Odgovor zvaničnika Bele kuće

Zvaničnici Bele kuće i kabineta energično su odbacili sve tvrdnje i kritike, braneći predsednikovu mentalnu oštrinu i sposobnost da obavlja posao. Ova reakcija dodatno je produbila raspravu o Bajdenovoj sposobnosti da obavlja predsedničke obaveze.

 

 

(FOX)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading