Snajperista
Foto: Printscreen/Foto: Twitter/printscreen


Uznemirujući snimak objavljen od strane policije prikazuje dramatičnu situaciju koja se odigrala u banci na Floridi 6. februara. Naoružani pljačkaš (36) je uzeo dve osobe za taoce nakon što je pokušao da opljačka banku Fort Majers. Ubrzo nakon toga, policija je opkolila banku, a pregovarač je pokušavao da navede osumnjičenog da se preda.

- Nastavite da pričate sa mnom, nastavite da pričate, želim da znam šta vam trenutno prolazi kroz glavu - čuje se kako govori pregovarač.


Na snimcima koje je objavila šerifova kancelarija okruga Li, vidljivo je kako snajperista pripadnik SWAT jedinice nanišani osumnjičenog, čija se glava jedva videla iznad kompjuterskog monitora. Snajperista je pažljivo odmerio situaciju i bez oklevanja povukao okidač, ispalivši metak kroz monitor, koji je zatim pogodio osumnjičenog.

 

 

 


Poručnik Tod Olmer iz kancelarije šerifa objasnio je da je snajperista namerno pucao kroz kompjuterski monitor, koristeći specijalno odabrani metak kalibra .308 zbog svoje balističke pouzdanosti. Pucanje kroz prepreke je veština koju snajperi rutinski vežbaju, a u ovom slučaju je bila od presudnog značaja za spašavanje taoca i suzbijanje osumnjičenog.

 

 

 

- Snajperisti redovno vežbaju gađanje iz ovakvih pozicija. Zbog ograničene izloženosti osumnjičenog, snajperista je planirano i namerno pucao kroz kompjuterski monitor, pogodivši ga posred čela. Pucanje kroz barijere je obučena i rutinski praktikovana veština snajperista jedinice za specijalne operacije Šerifa okruga Li. Metak kalibra .308 je posebno odabran zbog svoje poznate balističke pouzdanosti jer putuje kroz srednje prepreke - objasnio je poručnik Tod Olmer iz kancelarije šerifa.

Nakon što je osumnjičeni pogođen, policajci su odmah reagovali, upali u kancelariju i bacili šok bombe kako bi proverili stanje osumnjičenog i oslobodili taoca. Srećom, taoci su bezbedno napustili prostoriju nakon što je osumnjičeni pao na pod.

(NY Post)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading