vladimir putin
Foto: Shutterstock/shutterstock


Nedavni izbori za Evropski parlament nisu prošli neprimećeno u Kremlju, kako je izjavio portparol Dmitrij Peskov. Prema njemu, Moskva pažljivo prati izbore i zadovoljna je rezultatima. Rastuća podrška desničarskim strankama, neke od kojih otvoreno ili prikriveno podržavaju rusku agresiju na Ukrajinu, nesumnjivo je izmamila osmeh na Putinovom licu.

- Da, vidimo dinamiku povećanja popularnosti desničarskih stranaka. Ta je dinamika vidljiva je golim okom i, naravno, uprkos činjenici da su dosad proevropske stranke zadržale svoje vodeće pozicije, s vremenom će im desničarske stranke biti za petama - rekao je Peskov, prenose RIA Novosti.


Vidljiv pomak u političkom pejzažu

Peskov je istakao vidljive dinamike rastuće popularnosti desničarskih stranaka, iako su proevropske stranke do sada zadržale vodeće pozicije. Ovaj pomak u političkom pejzažu je značajan, i očekuje se da će desničarske stranke nastaviti da osvajaju teren u budućnosti.

Politička dešavanja u Francuskoj

Pored evropskih izbora, Kremlj takođe pažljivo prati situaciju u Francuskoj, gde je predsednik Makron raspustio parlament. Peskov je naglasio da je ovo unutrašnja stvar Pariza, ali je primetio da će Rusija pratiti dešavanja, posebno imajući u vidu otvoreno neprijateljski stav francuskog rukovodstva prema Rusiji. Vredno je napomenuti da je Peskov ponovio politiku Rusije da se ne meša u unutrašnje poslove drugih zemalja.

- To je unutrašnja stvar Pariza. Pažljivo ćemo to posmatrati, posebno uzimajući u obzir krajnje neprijateljski stav francuskog vođstva prema našoj zemlji - rekao je Peskov koji je osetio potrebu naglasiti da se Rusija ne meša u unutrašnje stvari drugih država.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading