Izrael
Foto: AP/Tanjug/Ap

Nakon izraelskog napada na izbeglički kamp u Nuseiratu, visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj izjavio da "krivoproliće" u Gazi mora odmah da prestane, ali je istovremeno pozdravio spasavanje četiri izraelska taoca.

Portparol Hamasa Abu Obeida, istovremeno, nakon izraelske operacije u kampu, poručio je da su ugroženi životi preostalih talaca koje drži ova grupa u Pojasu Gaze.

Kraj bloga

 

Izrael ukorio ambasadorku Slovenije: Priznanje Palestine ne promoviše mir

Izraelske vlasti zamerile su ambasadorki Slovenije zato što je Ljubljana priznala palestinsku državu.

 

Hamas i Islamski džihad: Ostajemo pri svojim uslovima za primirje u Gazi

Pokreti Hamas i Islamski džihad saopštili su da stoje pri svojiim uslovima za prihvatanje bilo kakvog predloga za prekid vatre u Gazi.

To uključuje prekid rata sa Izraelom i potpuno povlačenje Izraela.

 

Al Džazira: Zaseda Kasam brigada za vojnike IDF u Rafi

Hamasove brigade Kasam tvrde da su napravile zasedu izraelskim snagama u jednoj stambenoj zgradi u Rafi.

Kako navodi Al Džazira, razneli su zgradu dok su se vojnici IDF još bili unutra. Nekoliko vojnika je poginulo, a drugi su ranjeni.

 

KRVOPROLIĆE NA OKUPIRANOJ TERITORIJI! Izraelski vojnici ubili dva Palestinca!

Izraelski vojnici ubili su dva Palestinca u odvojenim incidentima na okupiranoj Zapadnoj obali.

Jedan muškarac je ubijen u kampu Fara, a drugi u kampu Tulkarem. Četiri osobe iz kampa Fara prebačene su u bolnicu, saopštio je Crveni polumesec.

UPOZORIO GA JE, ALI MU NIJE VEROVAO! Netanjahu odgovorio Gancu nakon odluke da napusti vladu: Nije vreme za odustajanje...

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu pozvao je dosadašnjeg ministra u ratnom kabinetu Benija Ganca da promeni odluku o ostavci i da se vrati u kabinet.

Netanjahu je poručio Gancu na platformi X da "ovo nije vreme za odustajanje, već za udruživanje snaga".

"Građani Izraela, nastavićemo sve dok pobeda i svi ciljevi rata ne budu postignuti, što je najvažnije, oslobađanje svih naših talaca i eliminacija Hamasa", naveo je Netanjahu.

''NETANJAHU ZNA ŠTA MORA DA URADI''! Oglasio se Ganc nakon ostavke na mesto ministra

Ministar u izraelskom ratnom kabinetu Beni Ganc saopštio je da podnosi ostavku. Ganc je na konferenciji za novinare pozvao premijera Benjamina Netanjahua da odredi datum izbora i da "ne dozvoli da se nacija raspadne", prenosi Harec.

''Ponosan sam što sam ušao u kabinet za vanredne situacije nakon tragedije 7. oktobra koja nas je zadesila. Ali posle osam meseci borbe moramo da gledamo napred. Netanjahu zna šta mora da uradi i da mora to da uradi'', rekao je Ganc.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading