Izraelska vojska
Foto: EPA/EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Izraelski vojnici ubili su dva Palestinca u odvojenim incidentima na okupiranoj Zapadnoj obali.

Jedan muškarac je ubijen u kampu Fara, a drugi u kampu Tulkarem. Četiri osobe iz kampa Fara prebačene su u bolnicu, saopštio je Crveni polumesec.

Izraelski vojnici takođe su uhapsili određeni broj ljudi pre nego što su se povukli, prenosi Al DŽazira. Izraelska vojska je saopštila da je pokrenula "široku protivterorističku operaciju" u Fari, severoistočno od Nablusa, tokom koje su vojnici upucali nekoliko osumnjičenih i neutralisali eksplozivne naprave, a operacija i dalje traje, prenosi Tajms of Izrael.

Snajperista granične policije ubio je palestinskog naoružanog napadača tokom noćne racije u gradu Tulkaremu na Zapadnoj obali, saopštila je izraelska policija. Prema navodima policije, policijski agenti su izvršili raciju u naselju Tulkarem u Danabi, kako bi uhapsili Palestinca za kojim se traga zbog njegove navodne umešanosti u terorističke aktivnosti.

Osumnjičenog su priveli pripadnici policije, a na tom području izbili su sukobi.

Policija je saopštila da je naoružani Palestinac ubijen od strane snajperista tokom sukoba, a da nijedan izraelski vojnik nije povređen, navodi Tajms of Izrael.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading