Avion u superćelijskoj oluji
Foto: Printscreen/X/@exithamster


Avion sa Majorke sleteo je u nedelju popodne u Beč, teško oštećen u oluji koja je zahvatila letelicu tokom putovanja. Putnici su opisali putovanje od španskog ostrva do Beča kao pravu paklenu vožnju, ističući da je došlo do manjih turbulencija na početku leta, a da je situacija postala veoma loša pola sata pre sletanja.

 

 


Paklena vožnja sa Majorke do Beča

Posle malo odloženog polaska iz oko 15.30, avion je naišao na oluju sa gradom koja je jezivo protresla letelicu, uzrokujući teška oštećenja. Prema izveštajima, pilot je saopštio putnicima da je "šoferšajbna" aviona polomljena, a fotografije objavljene nakon sletanja prikazuju razmere oštećenja. Srećom, niko od putnika nije povređen, a vatrogasne i spasilačke službe aerodroma su odmah reagovale, iako nije bilo potrebe za njihovom intervencijom.

 

 

 

 


Nevidljiva oluja izazvala teška oštećenja

Prema izjavama portparolke AUA Anite Kifer za "Austrianvings", avion je na prilazu Beču naišao na ćeliju sa grmljavinom koja nije bila vidljiva na meteorološkom radaru. Grad je oštetio dva prednja prozora u pilotskoj kabini i nos aviona, zbog čega su piloti uputili hitni poziv. Srećom, avion je bezbedno sleteo na aerodrom, uprkos izazovima sa kojima se posada susrela tokom leta.

(Heute)

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading