Olaf Šolc
Foto: AP/Ebrahim Noroozi


U nedavnoj video poruci, nemački kancelar Olaf Šolc je uputio zahtev ruskom predsedniku Vladimiru Putinu da prizna da Ukrajina neće biti primorana da se preda i baci na kolena. Istakao je da je Nemačka i Zapad posvećeni radu na ostvarivanju pravednog mira za Ukrajinu, a da je neophodno da Putin prihvati ovu činjenicu. Ova poruka dolazi nakon što su u Nemačkoj izražene sumnje u dozvolu za udar na Rusiju nemačkim oružjem, te je ovo pitanje koje je privuklo pažnju javnosti.


U svom nastupu na St. Petersburg International Economic Forum (SPIEF), ruski predsednik Vladimir Putin je odgovorio na optužbe iz Nemačke, ističući da Rusija nikome ne preti, te da se radi o lošem ponašanju. Ova reakcija izazvala je dodatnu pažnju javnosti i medija, s obzirom na napetosti između Rusije i Zapada u vezi sa situacijom u Ukrajini.

Kancelar Olaf Šolc je istakao da je neophodno da Putin prizna da Ukrajina neće biti stavljena na kolena, te da je pravedan mir prioritet za Nemačku i Zapad. Ove izjave dolaze u trenutku kada su tenzije na istoku Evrope visoke, a reakcije na obe strane dodatno doprinose kompleksnosti situacije.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading