Bronson Batersbi
Foto: Alo/Facebook

Tokom istrage je utvrđeno da je Bronson Batersbi (2), koji je pronađen sklupčan u pidžami pored mrtvog oca, umro od dehidracije, piše Daily Mail.

Dvogodišnjak je pronađen 9. januara privijen uz telo oca Keneta (60) koji je preminuo od posledica srčanog udara.

 

Socijalna radnica je 2. januara tokom rutinske posete stigla u njihov dom u Linkonširu. Kako joj niko nije odgovarao, ponovo je došla 4. januara i zatim pozvala policiju. Kenet je bio nezaposlen i imao srčano oboljenje zbog kojeg je dobio žuticu. Iz tog razloga ih je socijalna radnica posećivala jednom nedeljno.

 

Međutim, tela oca i sina su pronađena tek pet dana kasnije, kada je socijalna radnica uzela ključ od stanodavca i ušla u kuću. Majka dečaka, Sara (43) poslednji put je videla sina pre Božića.

Tokom istrage koju je otvorio mrtvozornik Pol Smit saznalo se da je Bronson otišao da živi s ocem nakon što su mu se roditelji rastali u leto 2022., dok su stariji sestra i brat ostali s majkom.

Kenetovo telo pronađeno je iza vrata dnevne sobe, a Bronson je pronađen mrtav između očevih nogu.

Organizacija Lincolnshire Safeguarding Children Partnership je pokrenula nezavisnu reviziju slučaja koju je započela u februaru. Očekuje se da će trajati šest meseci.

Dečak je nakon očeve smrti ostao bez hrane i vode, a njegovo telo pronađeno je 9. januara.

Policajci su plakali kada su videli stravičan prizor u stanu.

Njihov pas Skajler uspeo je da preživi.

"Ono što se dogodilo nam je slomilo srce. Bronson to nije zaslužio. Našli su ga sklupčanog kod Kenetovih nogu. Ostao je u mraku, sigurno je bio jako uplašen i zbunjen. Verovatno je mislio da mu tata samo spava. Bio je predivan dečak. Uvek je bio nasmejan i pun ljubavi, voleo je da se mazi", rekao je prijatelj njegovog oca.

Njegova majka Sara identifikovala je telo.

"Nisam mogla da ga podignem, telo mu je bilo jako krhko. Mogla sam samo da ga dodirnem, predugo je bio sam", rekla je ona.

Ona je zatim rekla da je sina poslednji put videla pre Božića nakon svađe sa bivšim mužem.

"Da su socijalne službe uradile svoj posao Bronson bi još uvek bio živ. Ali nisu ništa uradili. Ne mogu da verujem. Ne mogu im dozvoliti da se izvuku sa ovim. Imao sam rezultate obdukcije. Bronson je umro od gladi jer mu je tata umro", rekla je majka dečaka.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading