hitna pomoć zatrpana pozivima
Foto: Alo/Foto ALO!

 Radnik, koji je vozio ambulantno vozilo, nije bio alko-testiran na početku smene, a policiji je nakon nesreće rekao da je "popio jer se svađao sa ženom".

Nesreća se dogodila u večernjim satima kada je pešak, prema navodima svedoka, prošao između dva vozila i zakoračio na kolovoz. Retrovizor ambulantnih kola ga je snažno udario. Kada je pijani vozač Hitne shvatio šta je uradio, odmah je istrčao iz vozila da pruži prvu pomoć.

Kolege su brzo pritrčale u pomoć i povređeni pešak je hitno transportovan u Urgentni centar. Nažalost, nakon nekoliko sati, njegovo stanje se pogoršalo i došlo je do zastoja srca. Srećom, lekari su uspeli da ga stabilizuju i trenutno se nalazi na odeljenju intenzivne nege.

Policija je prilikom uviđaja utvrdila da je radnik Hitne imao 0,23 promila alkohola u krvi. Ministarstvo zdravlja je pokrenulo disciplinski postupak protiv pijanog radnika, ali i protiv njegovog kolege koji ga nije alko-testirao po dolasku na smenu, iako je bio u zakonskoj obavezi da to uradi.

"Tehnički inspektor nije odradio obavezno alko-testiranje. Medicinski tehničar je došao na smenu samo jer je bilo previše posla i krenuo je odmah na teren," izjavio je Mihaj Lucijan, tehnički direktor.

Radniku Hitne preti krivična prijava za nanošenje teških telesnih povreda, kao i otkaz u službi Hitne pomoći.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading