DETE
Foto: Printscreen/Foto: Polizei

Mala Valerija (9) nestala je u ponedeljak oko 7 sati ujutru u Debelnu, u Nemačkoj, na putu do autobuske stanice do koje je imala samo 500 metara, a policija je sada objavila njenu novu sliku zbog lakšeg raspoznavanja.

Valerijina majka Nađa (33) pobegla je od rata u Ukrajini sa dvoje dece i od jeseni 2022. godine živi u Nemačkoj sa ćerkama Viktorijom (3) i Valerijom.

Bild navodi da je Nađa u Nemačku došla sa novim mužem, dok je Valerijin biološki otac ostao u Ukrajini.

U malom mestu Debeln u Saksoniji kruže glasine da bi otac mogao da bude odgovoran za nestanak deteta. Istražitelji trenutno ne isključuju ovu opciju, ali ostavljaju mogućnost za zločin ili nesreću.

- Nastavljamo istragu u svim pravcima - rekao je Andžej Ridžik (39) za Bild.

Policija svakodnevno patrolira, ispituje ljude, prolaznike i proverava dvorišta, podrume u okolini.

- Imam dobar odnos sa Valerijinim ocem -  rekla je majka koja ne može detaljnije da objasni koji odnos ćerka ima sa biološkim ocem.

Prema navodima Bilda, komunikacija sa majkom je otežana. Intezivno se ispituje i njena emotivna prošlost s obzirom na saznanje da je imala nekoliko bivših partnera tokom svog kratkog boravka u Nemačkoj.

Valerijini baka i deka su takođe zabrinuti za devojčicu.

- Veoma smo zabrinuti, ne znamo kako ovo da objasnimo, olačemo danima - rekao je deka.

Komšija, koji je imao priliku da sretne devojčicu na ulici, kaže da govori loš nemački jezik i da se često igra u zadnjem delu kuće, ali je veoma tiha i rezervisana prema stranicma. Zbog ovog navoda, policijski službenici smatraju da je malo verovatno da je Valerija ušla sa nekim nepoznatim u kola.

Podsetimo, kada je nestala, na sebi je imala ljubičastu majicu kratkih rukava, crne farmerke, tanku tirkiznu jaknu i teget gležnjače. Navodi se da je devojčica imala roze školski ranac i da govori nemački, ali slabije. Devojčica je visoka 140 centimetara, ima tamno plavu kosu srednje dužine i nosila je rep.

BONUS VIDEO

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading