PUTIN ZAGRMEO, PA UPOZORIO DA SE NE PLAŠI DA UPOTREBI NUKLEARNO ORUŽJE: "Ako Rusija bude ugrožena... Ovo ne bi trebalo uzimati olako i površno"
Foto: EPA/SERGEY GUNEEVSPUTNIK/KREMLIN / POOL

Ruski predsednik Vladimir Putin, upitan o rizicima nuklearnog rata zbog Ukrajine, upozorio je danas Zapad da bi Rusija mogla koristiti sve dostupne metode kako bi se odbranila ukoliko joj se ugrozi suverenitet ili teritorijalni integritet.

Putin je rekao da je Zapad više puta optuživao Rusiju za nuklearno ratno podstrekivanje, ali je rekao da je to pogrešno podsetivši da su Sjedinjene Američke Države koristile nuklearno oružje protiv Japana u Drugom svetskom ratu, prenosi RIA.

Obraćajući se urednicima međunarodnih novinskih agencija u Sankt Peterburgu, Putin je rekao da ruska nuklearna doktrina dozvoljava upotrebu takvog oružja kao odgovor na brojne pretnje.

"Iz nekih razloga, Zapad veruje da Rusija to nikada neće upotrebiti. Imamo našu nuklearnu doktrinu i pogledajte šta ona kaže. Ako nečije akcije ugroze naš suverenitet i teritorijalni integritet, smatramo mogućim da koristimo sva sredstva koja su nam na raspolaganju. Ovo ne bi trebalo uzimati olako i površno", rekao je Putin.

(Tanjug)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading