Fico
Foto: EPA/EPA-EFE/JAKUB GAVLAK

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Slovačke Robert Kalinjak veruje da će se do jeseni može govoriti o potpunom oporavku slovačkog premijera Roberta Fica, koji se sada oporavlja od pokušaja atentata na njega.

- Mislim da sada govorimo o potpunom oporavku, o tome da on može da radi 100%, ovaj (oporavak) će trajati nekoliko nedelja, meseci, uslovno do jeseni“, rekao je Kalinjak na Radio Slovačkoj.

Kalinjak je potvrdio da se premijer brine o sebi, ali je napomenuo da su mu rane veoma bolne, pa će oporavak biti težak.

Ranije je Kalinjak rekao da je Fico, koji je sredinom maja zadobio nekoliko prostrelnih rana tokom pokušaja atentata, bio na rehabilitaciji kod kuće nakon što je otpušten iz bolnice, gde je proveo oko dve nedelje. Kalinjak je podsetio da je usled povreda koje je Fico zadobio oštećen digestivni trakt i mišićno-skeletni sistem.

Pokušaj atentata na Fica dogodio se 15. maja. Napadač je ispalio pet hitaca, policija je zadržala strelca na licu mesta.

Prema Ministarstvu unutrašnjih poslova, napadač je bio motivisan političkim motivima i nije se slagao sa postupcima vlade, uključujući protivljenje obustavljanju isporuke oružja Ukrajini. Preti mu kazna od 25 godina do doživotnog zatvora. Ministarstvo unutrašnjih poslova prvo je saopštilo da je napadač delovao sam, ali istražitelji trenutno proveravaju teoriju da je napadač mogao imati saučesnike, prenosi RIA.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading