Poplava
Foto: Printscreen/HRT

Voda seže i do dva metra, poplavljene su njive, mašine i automobili nekih meštana. Materijalne štete će biti, ali srećom nije bilo ljudskih žrtava.

Najteža situacija odvija se na predelu Kimpi pet minuta od središta Krka, gde podzemne vode neprestano poplavljuju područje, pa vatrogasci crpljenjem nastoje da održe nivo vode.

Prema nezvaničnim meteorološkim podacima, na mernoj stanici Ponikve u 24 sata pale su ekstremne 274 litre kiše po kubnom metru. Podaci Državnog hidrometeorološkog zavoda govore o 168 litara kiše na Krku - što je rekordna dnevna količina padavina za maj. Vatrogasci su tokom noći i jutra obavili 23 intervencije, saznaje se u petak od komandira Javne vatrogasne službe Krk Gorana Grubišića.

"Voda je u povlačenju, o kojoj površini se radi, još uvek ne mogu reći u ovom trenutku. Na nekim delovima ima i do dva metra vode. Problem je što se voda sliva u centar grada s ove lokacije. Imamo već nama dobro poznate dve lokacije na kojima ćemo idućih nekoliko dana ispumpavati vodu", istakao je.

"Odradili smo 23, 24 intervencije. Uglavnom se radi o ispumpavanju, a imali smo i uklanjanje prepreka i izvlačenja vozila. Na sreću, ljudskih žrtava i povređenih nema", dodao je. Naglasio je kako je i opština Malinska bila zahvaćena nevremenom. Izdato je narandžasto upozorenje i, kako kaže, zasad se pomera vreme početka kiše.

(Jutarnji)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading